Läsvärt på nätet

Det finns mycket läsvärt om numismatik på nätet. På min länksida försöker jag samla de länkar jag hittat och som jag tycker är intressanta. Naturligtvis är det bara ett urval av allt som finns att hitta på nätet och mycket saknas. Har du några tips på länkar eller finns det länkar som du saknar, maila gärna länken till mig myntsidan@hotmail.com.

En av mina personliga favoriter och en sida som jag gärna rekomenderar är Numismatiska forskningsgruppen vid Stockholms Universitet. Forskningsgruppen är mycket aktiv och lägger ut en mängd intressant material/litteratur på nätet. Materialet ligger .pdf-format och är alltså nedladdningsbart om du har Acrobat Reader installerat på datorn. Bland det publicerade materialet återfinns Uppsatser på B-, C- och D nivå och Tidskriften Myntstudier.
Projektet (Corpus Nummorum Saeculorum IX-XI) som tidigare kommit ut med åtta tryckta volymer publiceras numera bara digitalt, CNS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *