Våren har kommit !

Vi som var i Helsingborg förra helgen fick en försmak av det som väntar, sol och värme. Idag har troligen resten av landet fått smaka på våren. I Stockholmstrakten kröp kvicksilvret upp till nästan 20 grader mitt på dagen. För många av oss myntsamlare är FriMynt den sista bataljen innan sommaren. Tiden jag ägnar åt mynten brukar avta under den ljusa delen av året. Det finns så mycket annat som kräver uppmärksamhet barn, hus, trädgård och båt.

För egen del skulle vårsäsongen med mynt avslutas med besök på Vasamuseet och SNF:s årsmöte idag. Guidad visning av skeppet och föredrag av Fred Hocker om mynten som påträffades när Vasa bärgades samt visning av myntfynden utlovades. En elak vårförkylning gjorde att jag varken kunde delta på årsmötet eller njuta av vårvärmen.

Nu kanske jag överdrev när jag sa att myntsäsongen avslutas med FriMynt och SNF:s årsmöte. För visst blir det åtskilliga besök på såväl Tradera som ebay under sommarsäsongen och kanske även besök på någon mässa. Redan den 16 maj anordnar Numismatiska Klubben i Uppsala en mässa och i juli är det dags för den årligen återkommande mässan i Olofström. Skåne i juli är inte helt fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *