Engelsk felprägling

Vid midsommar var det väl inte många som trodde på sommar. Den senaste veckan har visat hur fel meterologerna kan ha. Prickade själv in första semesterveckan helt rätt. Sommar och sol innebär att myntsamlandet får ta ett steg tillbaks, det finns så mycket annat som kräver uppmärksamhet.

Lite numismatik får det dock bli trots den 30-gradiga värmen. Såg bl.a. att det brittiska myntverket av misstag släppt ut en trevlig felprägling av 20 pence myntet. Myntet saknar årtal, vilket innebär att myntet är det första brittiska myntet på över 300 år som saknar årtal!

Läs mer på internetupplagan av Guardian eller Independent. En bild på hur 20 pence ska se ut kan du se här, 20 pence 2008.

Ha en fortsatt skön sommar! /Ingemar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *