Årets Mynthelg

Nu börjar det närma sig årets mynthelg. Helgen om två veckor blir späckad för den som är myntintresserad. På fredagen (20 november) håller Ulf Nordlinds Mynthandel den femte auktionen med mynt ur samling Bonde. På lördagen (21 november) är det dags för myntmässa. Båda evenemangen äger rum på Kungliga Myntkabinettet i Stockholm. Mässan är öppen 1000-1500 och enligt uppgift kommer åtta mynthandlare att ställa ut. Mässan bjuder också på ett föredrag av museidirektör Wiséhn, Erfarenheter från Kungliga Myntkabinettet från 1980 till i dag.

Inträde till mässan som anordnas av Svenska Numismatiska Föreningen och Sveriges Mynthandlares Förening är 30:-.

Den som är medlem i Svenska Numismatiska Föreningen eller någon annan förening ansluten till Nordisk Numismatisk Union kan dessutom delta på den Sven Svensson auktion som hålls senare på kvällen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *