Prioriteringar

Nu har jag haft tid att bläddra igenom alla tre katalogerna ordentligt. Att det inte blir någon resa till Osnabrück var givet på förhand. De flesta mynten är ett par divisioner över det jag samlar. Flyg, hotell m.m. skulle medföra ett för djupt hål i myntbudgeten, samtidigt som risken att åka hem tomhänt skulle vara överhängande. För den som vill se Hagander mynten innan de sprids ut bland samlare så rekomenderas Nordlinds visning på lördag, plats KMK.

Återstår då två auktioner Aurum 7 nu på söndag och Misab 4 helgen om två veckor. Jag samlar främst äldre kopparmynt och relativt enkla äldre silvermynt. Båda auktionshusen erbjuder mynt inom mitt samlarområde. Misab har som vanligt en stor bredd på materialet. Här finns mynt som passar de flesta samlarinriktningar. Riktiga kvalitetsmynt och rariteter men också en mängd mynt i hygglig mellanklass. Aurum auktionen tycker jag är lite tunnare än vanligt. Toppmynten lyser nästan helt med sin frånvaro, men för variantsamlaren erbjuds en rad intressanta och svåra objekt.

Hade jag tid skulle jag besöka båda auktionerna för det finns många intressanta mynt på båda, nu har jag bestämt mig för att prioritera en av dem. Det får blir Misab 4, jag har varit på de tre första auktionerna och vill gärna fullfölja den sviten.

Det har blivit några bud på Aurum. Jag tycker deras on-line budgivning är helt suverän. Du bläddrar igenom katalogen och registrerar buden direkt. Sedan är det bara att gå till samlingssidan och se vad du budat på; korrigera bud, lägga till eller ta bort bud om det blivit för många.

Om du har möjlighet att besöka båda auktionerna gör det, myntauktioner ska upplevas live!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *