Silverpris: 7000 kronor per kilo

Silverpriset fortsätter att stiga. Under hela hösten ökade priset stadigt. Efter årsskiftet har priset legat relativt still, men nu har det åter börjat öka. En bidragande orsak är säkert oroligheterna i Nordafrika. Silverpriset har den senaste veckan vid flera tillfällen tangerat 7000 kronors strecket och idag är noteringen 6935 kronor per kilo. Till detta ska läggas att kronan är stark och att en dollar bara kostar 6:40. Silver noteras internationellt i dollar per uns.

Silverpriset har medfört ett anmärkningsvärt högt värde på våra gamla slitna silvermynt. Enkronorna före 1942 har ett silverinnehåll som nu motsvarar drygt 41 kronor och de efter 1942 drygt 19 kronor. En femtiokrona 1975 eller 1976 har ett silverinnehåll på nästa 175 kronor och en oansenlig 10 öring Gustaf VI Adolf 4 kronor !

Nu betalar inte mynthandlare och andra silveruppköpare fullt silverpriser. Silvermynten innehåller inte rent silver utan silver uppblandat med bl.a. koppar Men värdet bör vara minst 75-80 procent av silverinnehållet!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *