Sportlov

Just nu har jag sportlov. Sportaktiviteterna har inskränkt sig till bowling och skridskor. Igår blev det lite mer kulturellt. Dottern och jag tog en tur till Stockholm, hon ville se slottet. Det blev en slottstur; bl.a. Slottet, Storkyrkan, Livrustkammaren och Skattkammaren. Den riktiga skattkammaren (KMK) kom vi aldrig till, även om vi var mycket nära.

Jag vet inte vad för fel jag gjort i barnuppfostran men en “myntmässa” ville dottern inte gå på… här fanns inget diskussionsutrymme. Kanske har sonen haft viss påverkan. För några år sedan åkte sonen och jag gemensamt till myntmässan på KMK. Trots ett antal mutor på Myntkrogen blev den sammanlagda tiden på KMK den gången knappt en timme. Mässan blev alltså riktigt billig eftersom den korta besökstiden inte medgav några djupare studier av närvarande mynthandlares lager. Senare har jag förstått sonen, vi besökte en Star Wars mässa i höstas, sonen var eld och lågor, jag förstod ingenting… Det finns dock lite hopp, dottern har koll på skillnaden mellan pengar och mynt. Det senare är något som pappa samlar på!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published.