SÄLJES: sliten 2 krona 1939 pris 100:-

Oj vilket överpris? Nej faktiskt inte! Dagsnotering för silver blev hela 8.391:- Att silverpriset överstiger 8.333:- innebär att en två krona modell äldre i 80 procent silver har ett silverinnehåll motsvarande 100:-.
Prisutvecklingen på silver har varit exeptionellt god de senaste åren. Frågan är om priset ännu har stabiliserats eller om vi inom någon/några månader ser silvret passera tio tusen? Värdeutvecklingen på silverskrot har överträffat det mesta under senare år riksdalermynt, besittningsmynt och toppexemplar…

För bara några år sedan gick det att köpa halvbra tvåkronor Oscar II på Tradera för runt tjugan. Idag är bara silvervärdet fem gånger detta pris och då spelar kvaliten ingen roll. Dagens silvervärde ger nya dimensioner även till övriga silvermynt. De 40 procentig enkronorna och de 60 procentiga 50 öringarna är värda nästan 25:- och en silver 10 öring nästan en femma. 50 kronorna 1975-76 har ett silvervärde på drygt 200:-. Till och med de massproducerade jubileumsmynten på 100 och 200 kronor har nu ett silvervärde som överstiger det nominella. Det är alltså hög tid att omsätta kaffeburken fylld med ointressanta silvermynt eller jubileumsmynt till reda pengar och återinvestera dessa i riktiga mynt.

För ordningens skull ska jag tillägga att priserna ovan delvis är teoretiska. Om silvermynten ska omvandlas till rent silver i tack-form så krävs viss hantering. Silveruppköparna betalar 75-85 procent av ovan angivna värden. Inköpspriserna varierar kraftig varför det kan vara värt att höra av sig till flera uppköpare för bästa pris.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *