MISAB 5 – slut

MISAB 5 avslutades för några timmar sedan. Slutprislistan ligger nu ute och omsättningen blev om jag räknat rätt nästa 6 miljoner. Det är alltid roligt att besöka auktioner “live”, inte minst för att samspråka med andra myntsamlare. En del gamla vänner men också nya ansikten, ofta kända genom ett Tradera-alias.

Jag har försökt med olika taktik på de senaste auktionerna. Några gånger har jag satsat allt på några få mynt. Tyvärr har jag inte varit ensam om att anse att just dessa mynt har varit köpvärda och mina limitar har i princip alltid överträffats.

Till MISAB 5 hade jag ändrat taktik och antecknat tänkta limitar på ett större antal mynt. Företrädesvis sådana som skulle passa in i typsamlingen. Kanske var detta en bra taktik för det blev faktiskt några mynt denna gång. Som vanligt blir man överbudad på det mesta, men ibland räcker limitarna. Exempelvis på 1/2 rd 1642 visserligen med inskription men slutpriset hamnade under halva min limit.

Sedan ångrar jag att jag inte la till några hundra på 5 öringen 1700 kontramarkerad i Riga, min anteckningen i katalogen var på 1500 slutbudet 1700. Satt och sov på några utrop vilka jag borde ha haft chans på. Ett impulsköp blev det, en Carl XIII riksdaler. De stora silvermynten gick överlag dyrt, men nämnda riksdaler hade ovanligt få budgivare. varför jag slog till. Nu hade jag såklart inte gjort hemläxan ordentligt och myntet var belammrat med diverse skavanker vilka jag inte uppmärksammade i budgivningen. Myntet får nu bli en “luckfyllare” i typsamlingen tills ett bättre exemplar inhandlas.

När jag smält intrycken från auktion och studerat slutprislistan ordentligt återkommer jag förhoppningsvis med ett lite fylligare referat.

INGEMARS MYNTSIDA>>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *