Kinesiska årtal

Skrev nyligen om kinesiska förfalskningar. Tyvärr blev bilderna lite för små. Bifogar denna gång en komplett serie årtal på förfalskningarna av 1 Riksdaler Specie 1845 till 1853.

Se exempelvis haken på 1:an som på förfalskningarna lutar nedåt, den öppna 4:an och den långa 6:an. Klicka på bilden om du vill se en större bild!

Katalogen till Myntkompaniets auktion den 23 februari finns nu på Phileas hemsida. En riktigt bra auktion med ett varierat utbud och en del riktigt bra mynt. Får säkert anledning att återkomma om denna auktion.

Idag kom också en liten trevlig katalog från Werners Mynt & Tryck, Katalog 1 – februari 2013. Bl.a. säljs några trevliga dedikationsexemplar signerade Stiernstedt! Katalogen kommer om några dagar att finnas at hämta i pdf-format på Werners hemsida. Upplagan på den tryckta katalogen är bara 35 exemplar. Werners målsättningen är att månatligen komma ut med en liten katalog innehållande numismatiska objekt, trevligt!

INGEMARS MYNTSIDA>>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *