Misab 8 – slut

Det var nästan synd att sitta inne hela dagen… Solen sken och i väntan på tåget fick jag en glimt av det som väntar, bryggan där båten ska ligga om några månader, bara den för-x-de isen försvinner… Skämt åsido det var inte synd att sitta inne hela lördagen. Misab auktioner, FriMynt och kanske ytterligare något evenemang är årets höjdpunkter inom numismatiken och tillfällen då jag gärna befinner mig långt från solen.

I höstas fanns det tendenser till att myntmarknaden höll på att avmattas. På Misab 7 var det ovanligt många osålda objekt och objekt som gick för utrop. Misab 8 gav helt andra signaler. Auktionssalen var fylld till bristningsgräns och jag tror att deltagarantalet var all-time-high för Misab. Budgivningen var det heller inget att klaga på och omsättningen nästa 6,5 mkr! Denna gång hade jag laddad upp ordentligt med rejäla limitar i min budgivning. Hade bl.a. siktat in mig på ett antal silvermynt från Christina och kände mig ganska säker på att få med mig något hem. Jag kammade noll på dess riksdalrar och markmynt…

Hela slutprislistan hittar du på Misabs hemsida så jag avstår från att kommentera slutresultaten. Högst betald blev praktexemplaret av Gustav Vasas daler mynt 1559 där klubban inte föll förrän vid mäktiga 230tkr vilket var en tredubbling mot utropet. Glädjande nog fick jag dalern 1559 med mig hem från auktionen! Dock inte till samlingen utan till bokhyllan som en avbildning i den trevliga Brenner jag köpte. Utöver bokinköpet igår blev det bara ett tröstköp idag, en lite defekt riksdaler Fredrik I…

Även om jag just nu är rejält trött efter två intensiva dagar längtar jag redan efter Misab 9! Men dessförinnan ska FriMynt besökas, båten läggas i sjön och sommaren avnjutas.

INGEMARS MYNTSIDA>>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *