FriMynt nu på lördag !!!

Nu är det bara några dagar kvar till årets numismatiska höjdpunkt FriMynt 2013 i Helsingborg. Jag har sagt det förut, har du möjlighet att ta dig till Helsingborg så gör det! Jag har inte räknat hur många utställare som är på plats, men skulle tro att det är mellan 40 och 50.

Nu börjar också auktionskatalogerna till vårens alla auktioner att komma ut.

Numismatiska klubben i Uppsala har lagt ut katalogen med Rådströms litteratur och polletter, en riktigt trevlig auktion.

Pegasus auctions katalog ligger på hemsidan och har också distrubierats. Kanske inte så mycket material av svenskintresse men ändå trevligt med en stor tvådagars auktion i Stockholm. En auktion som säkert kan locka många utländska gäster till Stockholm.

Katalogen till Myntkompaniets auktion anlände härom dagen, katalogen ligger också on-line på Myntkompaniets hemsida.

Mest spännande är trots många auktioner ändå en nykomling, åtminstone på myntfronten? Skånes auktionsverk. Auktionsverket har fått förtroendet att sälja en riktig bra samling med nästan 300 utrop. Huvudsakligen en typmyntsamling i mellankvalitet. Men bland de utbjudna mynten, medeltid fram till Carl XV, finns en hel rad riktigt svåra mynt och drygt ett 20-tal plåtmynt.

Men som sagt viktigast just nu är helgens FriMynt. Förra året var vi över 1500 besökare, ska den siffran slås i år?

Länkar till alla evenemang ovan hittar du i min Numismatiska Agenda.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *