Plötsligt händer det !!!

I går skrev jag om FriMynt och ett mynt som jag varit underbidder på några gånger. Ett mynt som av någon outgrundlig anledning aldrig hamnat i samlingen trots ett stort intresse för GIIA:s kopparmynt och att myntet inte är någon större sällsynthet. Pratade med en samlarkollega idag som undrade vilket mynt jag avsåg och som informerade mig om att det snart dyker upp igen på auktion!

Att besöka FriMynt tar på krafterna, inkluderar man resorna så har jag i princip varit i gång tre av de fyra senaste dagarna. I morse var det riktigt segt att komma upp. Lika jobbigt som det var i morse lika skönt var det att komma hem från jobbet idag. I brevlådan låg en avi från posten. Väntade på ett mynt från ”Tyskland” som lika väl kunde ligga någon dag till på posten. Jag var säker på att det var det myntet som låg på posten. Andra gången jag tittade på avin såg jag att den var från Skånes numismatiska förening. Plötsligt kom jag ihåg att jag lagt några bud på mynt från Rådströms samling som såldes i torsdags. Oftast vet man vad olika REK innehåller, men från SKNF hade jag inte sett någon resultatlista, varför innehållet var okänt. Kom inte riktigt ihåg vad jag bjudit på och hade inte heller katalogen tillgänglig. Brev med okänt innehåll är alltid spännande varför jag inte kunde hålla mig till i morgon eller på onsdag utan kilade direkt ned till närköpet som delar ut posten.

Gissa om min förvåning när innehållet i REK:et bl.a. var just det mynt jag skrev om igår. Vilket sammanträffande! Långt ifrån något toppexemplar men ändå ett exemplar av typen som saknades i samlingen. Ett mynt från ”Tyskland” som nu tillsvidare får representera typen. Hoppas framöver komma över ett något tydligare och bättre exemplar. Luckan i typsamlingen, Kreuzern 1632, är nu fylld! Även detta exemplar liksom majoriteten på FriMynt var av varianten 1 CR/EVTZ med pilsköld i omskriften. Vilken både Tonkin och SM-boken håller som svårast, åtminstone om man ska tro prissättningen i de båda värderingsböckerna…

INGEMARS MYNTSIDA >>>

ps. har sedan tidigare planerat ett inlägg till månadsskiftet april/ maj. Så välkommen tillbaks i morgon eller 1:a maj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *