SNF:s årsmöte i Vetlanda

I helgen som gick höll SNF sitt årsmöte på Stadshotellet i Vetlanda. SNF bildades 1873, för 140 år sedan! Vetlanda stod som värd för årsmötet för andra gången, en orsak är naturligtvis att Ädelforsgruvan bara ligger någon mil från Vetlanda. En plats som också besöktes av medlemmarna, vilka fick en rundtur i Cleve-gruvan några kilometer från ”guldgruvan”. Totalt levererade gruvan bara 80 kilo under de 60 år guldbrytningen pågick. Delar av det guld som kommer från Ädelfors visades upp. Dels i form av en liten utställning med en typsamling av Ädelforsdukater. Även en medalj, modell större, med guld från trakten visades upp för intresserade, en medalj med en vikt på hela 30 dukater! För bara några veckor sedan kom en liten skrift om Ädelfors, signerad Hemmingsson, ut. Snacka om timing! Boken fanns även till försäljning under årsmötet .

Förutom numismatik och guld kantades årsmötet av ”raggarbilar”. På torget utanför Vetlanda Stadshotell pågick ”Vetlanda Crusing 2013” för fullt, med ett 1000-tal gamla klassiska bilar på plats. Många i UNC- kvalitet och flera med spegelglans åtminstone i kromen. Crusing-evenemanget medförde också att såväl auktion som årsmöte i bakgrunden ackompanjerades av både rock-musik och V8-”muller”. Lite störande men samtidigt trevligt!

En liten auktion med ett 90-tal Sven Svensson objekt genomfördes. Det blev många bud på auktionen och en bra spridning av objekten till såväl närvarande som budgivande medlemmar.

Vi som var i Vetlanda fick också en första glimt av det som snart väntar, sommaren!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *