NKU auktion 132

I går blev det ett besök i Uppsala. Förra auktionen jag dagpendlade till var Misab 8, passar därför säkert bra med en ny bild från tågstationen. Nu är båten på plats och omgivningen betydligt läckrare än förra gången. I början av mars låg isen tjock och bara några kvarglömda båtar fanns vid bryggorna.

Det var första Uppsala auktionen jag besökte, men tror säkert att det blir fler framöver. Vi var inte så många på plats men arrangemanget var bra planerat och väl utfört. Det märks att det finns en viss erfarenhet i Uppsala. Klubben bildades för 44 år sedan (1969) och har på denna relativt korta tid hållit inte mindre än 132 auktioner, flera av dessa riktigt bra. Katalogen var också av högsta kvalitet. Roligt att en förening i “landsorten” (för att citera Magnus W eller var det de Laval?) till en föreningsauktion kan publicera så trevliga kataloger!

Det var som sagt ganska glest med besökare i Vaksala skolans matsal men anbuden var många och jag tycker överlag att Rådström fick bra betalt för sina objekt, budgivningen var riktigt rafflande under vissa utrop. Rådström var för övrigt på plats i Uppsala! Som sagt Uppsala föreningen kommer säkert att få fler besök av mig, auktionslokalen ligger så att säga på pendlingsavstånd numera.

Själv fick jag med mig några böcker och ett par polletter hem och är klart nöjd med dagen! Tyvärr fick jag inte hem de två böcker jag främst siktat in mig på. Men dom dyker säkert snart upp igen. Vad gäller litteratur så vet man aldrig vad slutpriserna hamnar på. På den ena auktionen slåss alla om ett objekt på nästa går i princip samma objekt för utrop.

Om detta var säsongsavslutningen på vårterminen 2013 så var det en mycket lyckad sådan med en trevlig auktion och i princip högsommarväder. Det blev naturligvis en “kall” på stationens uteservering innan jag åkte hem!

(tyvärr lyckades jag inte få över auktionsbilderna från Iphonen till datorn)

Höstterminen för oss som intresserar oss för numismatik drar i gång i början av september med Misabs nionde auktion. För den som inte orkar hålla sig till dess så anordnas Olofströms mässan den 20 juli!

Nu får jag önska alla en riktigt bra sommar. Jag tar ingen paus i bloggandet utan när andan faller på så blir det inlägg även under sommaren. Kanske finns det spännande avslöjanden att göra?

Får samtidigt passa på att tacka för alla mail jag fått med anledning av att Myntsidan firade 15 år. Extra roligt är att så många gillar “myntsamlarsidan”, en sida som jag i ärlighetens namn inte uppdaterar på 10 år… Annars är det främst bloggen och länksidan som har uppmärksammats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *