Olofström 2013

På lördag är det sommarmässa i Olofström. Den som åker förbi kan knappast missa detta! (tack Kurt Hallström för bilden)

Själv brottas jag med de årliga sommarproblemen med datorn… Förr var jag en “hejare” på datorer idag orsakar dom mest problem. Det har hänt förut och återigen har hårddisken kraschat… Tror att det var precis två år sedan förra datorn la av. Den gången helt självförvållat eftersom jag råkade tappa datorn i golvet… Denna gång la den bara av utan någon fysisk misshandel. Vis av erfarenhet från tidigare datorproblem har jag skaffat en extern hårddisk där jag laddar ner allt av värde. Problemet är att säkerhetskopieringen inte sker dagligen utan att det ibland kan dröja månader mellan säkerhetskopieringarna, vilket just nu är fallet. Resultatet är att en mängd bilder och texter är oåtkomliga, likaså ett antal automatiska lösenord och ett och annat bildbehandlingsprogram. Jäkligt frustrerande.
Kanske lever myntsamlande och datorer i en lite för nära relation hos mig. Mycket kunskap ligger i word, excel och jpeg. Papper, penna och foton på papper existerar knappast. Tror att det måste bli lite ändring på detta, alltså mindre med datorer och istället mer mynt. Kommer inte att stressa efter en ny dator utan håller mig tillsvidare nöjd med en enklare lånedator. Den sista uppdateringen av hemsidan gjordes 7/7, dagen före kraschen och det datumet får gälla åtminstone fram till början av hösten. Bloggen når jag från vilken dator som helst så den kommer jag att uppdatera när andan faller på.
Förutom dataproblemen så njuter jag av sommaren och datorer känns trots allt avlägset, även om jag var tvungen att gnälla lite över det som inträffat.
Ingemar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *