Polletter

Införskaffade i våras Stiernstedts och Strokirks referensverk vad gäller svenska polletter. Började efter midsommar att inventera mina polletter och bestämma dessa med hjälp av referensverken. Har aldrig haft någon struktur eller inriktning på mitt pollettsamlande.

Själv föredrar jag dagsljus när jag ska fotografera mynt och polletter, därför är ljusa sommarkvällar perfekta. Särskilt om man jobbar på dagarna och är både barnfri och “gräsänkling” när man kommer hem på kvällen! Hann väl fota drygt 250 polletter och lägga upp en förteckning i excel, där bildnummer beskrivning och referens angavs innan datorn kraschade… Nu var väl merparten av polletterna modernare än Stiernstedts och Strokirks böcker men en hel del fanns faktiskt med i dessa tidiga böcker.

Så hände det som inte får hända alla bilderna och excelförteckningen var något av allt som fanns på den kraschade hårddisken… Hade tänkt att lägga ut ett urval av polletterna på hemsidan, gjorde en första uppdateringen med cirka 30 polletter någon dag innan datorn kraschade och hade någon regnig sommarkväll tänkt uppdatera den sidan rejält, så blev nu inte fallet… Det enda som finns kvar är uppdateringen under rubriken “svenska mynttyper”.

“Det enda som finns kvar?” Nej så är naturligtvis inte fallet det viktigaste, både intresset för numismatik och objekten, finns kvar. Det är lite det jag menar när jag igår skrev “mindre med datorer och mer med mynt“. I cybervärlden är det lätt att mer fokus läggs på det digitala än på de fysiska objekten. Samla bilder på snygga och sällsynta mynt och bevaka de olika försäljningsplatserna både en, två och kanske fler gånger per dag hör säkert till vanligheten för oss som är “shopaholics” på internetsiter…

Dagens visdomsord får bli “back to basic” mindre med datorer och internet till förmån för numismatiken!

Svenska Mynttyper m.m. >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *