Sommaren är kort…

… men i år har faktiskt sommaren varit riktigt lång! Semestern är visserligen avklarad liksom även den första arbetsveckan (hundveckan)… Jag var ovanligt snål med semester i sommar så det finns ett par veckor kvar att ta ut! Trots en ovanligt kort semester har sommaren känts riktigt lång, tacka vädret för det. Det är lätt att jobba när det är varmt och ljust långt in på kvällarna och än är sommaren inte slut, passa på och njut!

Antalet myntinköp har varit få i sommar men några godbitar har det blivit. Det har blivit ovanligt lite numismatik över huvud taget de senaste månaderna. Tror faktiskt att jag ska dra ned på mitt engagemang inte minst vid datorn och framöver istället mer rikta in mig på liveauktionerna, nu närmast Misab 9.

På senare år har det nästan varit obligatoriskt med en gotlandssemester, så blev det inte i år. Istället besöktes många andra öar, till topparna får väl räknas Öland, Nåttarö och Pickla den senare en liten underbar sandö med mycket bra badmöjligheter. Ön har också givit namn åt ett öl som jag klart kan rekomendera, “Pickla Pils” från det lokala bryggerier.

Trots allt blev det ändå lite Gotland för mig i sommar. Ett av inköpen var en rar gotlänning som hittade till samlingen i början av sommaren. En penning (LL XXII:4a) med B inom triangel och kors. Förutom penningen var det väl bara en skilling Carl XIV Johan med tät krans och ett par tidiga polletter som blev den riktiga behållningen. Missade väl även ett och annat rart mynt… Men det är med mynt som med tunnelbanetåg och kvinnor, missar man en behöver man inte oroa sig det kommer alltid fler!

Höstens projekt får blir att göra mig av med lite dubbletter. Startade en inventering innan datorn la av och hittade många objekt som bara ligger och samlar damm, till varken nytta eller nöje. Får väl bli några utlägg på ebay och Tradera och kanske en liten lista på hemsidan när den åter kommer igång.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *