SNF – ny hemsida!

Idag presenterades SNF´s nya hemsida. Föreningens nyvalde web-master Lennart C har sedan han valdes i maj gjort ett “hästjobb” och omskapat föreningens hemsida. Förutom att föra över den äldre informationen till en ny sida har Lennart omstrukturerat sidan och lagt till en rad spännande underavdelningar (klicka på bilden nedan för att komma till sidan!)

…vet själv vilket mastodontjobb det är att flytta websidor från en struktur till en annan och samtidigt ha ambitionen att det nya ska upplevas som modernt. Jobbar just nu i ett projekt där en större myndighets regelverk ska omstruktureras och modernisera. Inte helt lätt att hålla det gamla aktuellt under tiden det nya byggs upp och dagen för “the big bang” våndas vi som arbeta med det projektet för… Att börja rota i en gammal webstruktur är jobbigt. Materialet finns i mängder av olika format, i olika design och inte minst skrivna vid olika tidpunkter av olika författare. En logistik utan dess like. Som tur är jobbar jag inte med weblösningarna, det finns det andra som är bättre på…

Jag tycker Lennart har gjort ett riktigt bra jobb och nu är det upp till oss som besöker sidan både medlemmar i SNF som övriga myntintresserade att hjälpas åt att fylla sidan med ett spännande innehåll. På tal om medlemmar, är du som läser detta medlem i SNF? om inte tycker jag det är hög tid att du går med! Föreningen har idag drygt 800 medlemmar spridda i hela landet och även utomlands för den delen. Som medlem får du bl.a. föreningens tidning, Svensk Numismatisk Tidskrift som kommer ut med 8 nummer per år och kan vara med på olika evenemang som föreningen anordnar. Är du myntintresserad ska du vara medlem i SNF!

Förfalskningar är ett problem. Även den mest myntintresserade kan helt tappa intresset för mynt och numismatik om han eller hon förvärvar ett mynt för dyra pengar som sedan visar sig vara en kopia eller en förfalskning. En förteckning/websida över falska mynt är viktig för oss som samlar mynt. En sida vilken man kan besöka om minsta tveksamhet finns om ett mynts äkthet, för att se om just det årtalet eller valören har blivit utsatt för kopiering. Finns dessutom bilder som visar speciella kännetecken på förfalskningarna underlättas identifieringen av dessa.

Volymmässigt kanske inte de svenska förfalskningarna är ett jätteproblem om man undantar plåtmynten men det finns tendenser att förfalskningarna ökar både genom förbättrad teknik och inte minst genom att gamla mynt numera börjar kosta riktigt stora belopp. Oavsett volymen är det dock enligt min mening “ett nederlag för vår hobby” varje gång ett oäkta mynt säljs som äkta och detta oavsett försäljningspris.

Dela med dig av dina kunskaper och gärna bilder av oäkta mynt så kan SNF bygga upp en förteckning som vi all kan ha nytta av. Du som läser detta sitter säkert också inne med andra kunskaper som skulle vara värda att skriva ned och publicera. Information som säkert skulle glädja andra som delar ditt intresse för mynt. Fatta pennan och dra ditt strå till stacken!

På tal om “logistik” besökte IKEA Kungens Kurva idag på väg hem från jobbet, jag säger bara puh..

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *