Höst…

Nu är det höst på riktigt efter många månaders sommar. Även om det inte varit rekordvarmt, så har sommaren varit rekordlång och åtminstone för mig i princip regnfri! Om jag minns rätt var det sommarväder redan den 26 maj när Numismatiska Klubben i Uppsala sålde polletter och litteratur från Rådströms samling. Sommarvädret fortsatte sedan ända fram till förra helgen och Misab auktionen!

Det har alltså inte direkt varit något numismatiskt väder i sommar och numismatiken har fått stå tillbaks för mycket annat. Nu börjar höstterminen på riktigt för oss myntsamlare. Nu när det börjar bli mörkt och kallt ute mest hela dagarna, är det bäst att sitta inne. Varför inte förkovra sig i litteratur och mynt en dag som denna med regnrusk och en temperatur kring 10 grader?

Nu lägger vi sommaren bakom oss och blickar framåt. Närmast framför oss ligger myntmässan i Lund kommande helg (28 september) och helgen därefter myntmässan i Norrköping (5 oktober). Två bra mässor som jag tyvärr inte haft möjlighet att åka på eftersom jag oftast befinner mig långt norrut, uppe i fjällen, när mässorna brukar gå av stapeln. Dock inte i år och det är tur det, kvicksilvret i fjällbyn ligger just nu och pendlar kring nollan åtminstone på nätterna. Lund ligger lite för långt bort för mig men Norrköping kan kanske bli ett lämpligt resmål om två veckor? Lite längre fram i höst finns flera auktioner som kan vara av intresse. I oktober: Künker, Haljak och Holmasto, och i november: Frimärkshuset och Philea.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

ps. Nu har jag kört slutprislistan från Misab 9 i Excel. Omsättningen blev 6,2 mkr, snittpriset på sålda loter 5.500 och cirka 4 procent blev osålda. Stannar där, men med Excel och pivot-tabeller går det att göra mycket roligt med en slutprislista!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *