GNF 70 år!

Göteborgs Numismatiska Förening bildades 1943 under namnet Svenska Numismatiska Föreningen “Göteborgsavdelningen”. I november fyller GNF 70 år och är alltså precis hälften så gammal som moderföreningen som bildades 1873 och inne på sitt 140:e år!

GNF är en aktiv förening och det sker en rad aktiviteter under hösten, se GNF:s hemsidan. Redan i morgon genomförs ett intressant fördrag om Göteborgsmyntningen av Theodor Hassel: Myntning i Färjenäs 1609-11 och på torsdag ett föredrag om restaurangpolletter av Stefan Jonasson.

Den 12:e oktober anordnas Myntets Dag på Göteborgs Stadsmuseum, ett evenemang som jag tyvärr missat att ta upp i min Numismatiska Agenda. Myntets Dag har ett digert program och missar du Hassels föredrag i morgon så finns en ny chans att lyssna på det den 12:e !

Om du är medlem i Svenska Numismatiska Föreningen så genomförs en Föreningskväll i morgon med temat “Köp, byt och sälj”. Föreningskvällen börjar 18:00 på SNF:s kansli på Banérgatan i Stockholm. Skulle du inte redan vara medlem i SNF, men intresserad av mynt och numismatik och befinna dig i Stockholmsområdet, kan du naturligvis bli medlem under föreningskvällen!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *