Höstlov på KMK!

Nu är det vintertid och höstlov…Vad ska du hitta på med barnen eller barnbarnen under lovet? Ett förslag kan vara att besöka KMK, 28 oktober till 3 november är det gratis inträde och aktiviteter för barnen. Kanske ett gyllende tillfälle att “så ett litet frö”. För visst vore det väl trevligt med barn eller barnbarn som hade intresse för numismatik och myntsamlande!

Överdriv dock inte aktiviterna. Vet inte vad jag gjort för fel i barnuppfostran men att få barnen intresserade av mynt eller få med dom till till KMK har varit svårt/ omöjligt. För några år sedan besökte dotterna och jag Stockholms Slott och de museér som finns i dess närhet. Hon var eld och lågor över skattkammaren, livrustkammaren m.m. men när pappa föreslog ett besök på den riktiga skattkammaren, det närliggande KMK, blev det tvärnobben. Hon skulle minsann inte gå på någon “myntmässa”. Överhuvudtaget har mina barn “svårt” för numismatik… En kollega ringde häromdagen och dottern svarade. Beskedet till mig, dottern såg mycket skeptisk ut, var att det nog var en sådan där “myntgubbe” som ringde…

Besök KMK i veckan och ta tillfället i akt, medan barnen deltar i aktivterna finns naturligtvis stora möjlighet att beskåda de lite mer intressanta delarna av kabinettet!

Lördagens Myntdag i Uppsala uppmärksammades i UNT, bra PR för vår hobby!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *