Myntboken 2014

Nu har den nya Myntboken kommit ut. Jag har använt Myntboken 2010 (den lite tjockare) de senaste åren. Boken börjar bli rejält sliten, så i år är det noga dags att byta upp sig. Ska bli spännande att se om Tonkin börjat anpassa priserna efter de senare årens uppgång på bättre material och mynt i riksdalerstorlek. Myntboken finns att köpa på nätet. Priserna varierar något lägst verkar Bokia vara med 132 kronor men köper du inget mer än Myntboken får du lägga på frakten. På Adlibris kostar boken 136 kronor inklusive porto. Köper du boken senast i morgon (1 december) får du dessutom 10 procents rabatt (borde bli totalpris 123 kronor) eftersom Adlibris firar något slags jubileum just nu.

I veckan kom också två kataloger/ listor i brevlådan en från Lunds Mynthandel och en från Werners Mynt&Tryck. Mynt&Tryck med flera trevliga äldre numismatiska böcker och tryck. Lund Mynthandel med sin ordinarie lista (nu har jag inte listan tillgänglig men tror att det var den 60:e från Lund!). Det är alltid spännande att läsa listorna från Lund. Dessa brukar sträcka sig från medeltid fram till nutid och som alltid innehåller listorna många roliga mynt.
Idag är det 295 år sedan Karl XII dog i Norge. Dödsåret präglades bl.a. ovanstående riksdaler graverad av Hedlinger. Kanske Sveriges vackraste mynttyp?
I morgon skriver vi 1 december och det första adventsljuset ska tändas.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *