SNFs julfest

Kom precis hem från årets julfest. Jag, kollektivtrafik och föreningskvällar i allmänhet och julfester i synnerhet, brukar inte lira så bra ihop. Minns med fasa december förra året då den så kallade “snökanonen” drog in över östra Svealand och all icke spårbunden kollektivtrafik i hela Stor-Stockholm/Uppsala var inställd. Eftersom även den spårbundna trafiken var kraftigt reducerat var trängseln stor och förseningarna många. Tror jag var då var hemma en bra bit efter midnatt. Denna gång gick det bättre, snön ska enligt prognosen inte komma förrän i morgon…

Förutom förtäring bjöds medlemmarna på en liten auktion. Totalt 46 utrop från Sven Svenssons samling. Inga större märkvärdigheter och snittpriset drygt 200 kronor per utrop. Billigast några utrop för 20 kronor dyraste ett mynt för 1500 kronor. Näst dyrast blev en kröningsmedalj från 1818.

I auktionslistan hittade jag ett mynt som jag verkligen ville ha och det fick jag också med mig hem! Sedan blev det ytterligare två objekt som jag inte kunde motstå…

Sammantaget var det en mycket trevlig julfest!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published.