OS i Sotji…

Sitter fortfarande kvar i länsfåtöljen… Nu kan jag inte skylla på att det är “gråmulet” väder. Myntböckerna är idag utbytta mot TV:n, jag är väl ingen sportentusiast men ett OS är alltid ett OS.

Nu undrar säkert vän av ordning vad OS har med numismatik att göra. Troligen präglas en mängd ryska minnesmynt detta år liksom 1980 då OS hölls i Moskva. Men för min del är Sovjet/ Ryssland starkt förknippat med mynt. En gång samlade jag faktiskt ryska mynt och hade en riktigt fin samling av moderna sådana men också en hel del från tsar-tiden. Tyvärr gjorde jag mig av med den samlingen innan ryssarna på riktigt fick upp ögonen för mynt och numismatik. En av “pärlorna” i den ryska samlingen växlade jag till mig i Pjatigorsk som inte ligger mer än 15-20 mil öster om Sotji! (Får jag tid i veckan ska jag skriva lite mer om rysk numismatik)

Nu är det fyra veckor kvar till MISAB 10, förhoppningsvis anländer katalogen i veckan! Vad gäller de återstående delarna av Montells medaljsamling så verkar det nu som att det kommer att säljas den 15-16 mars på Bukowskis Market i Stockholm. Jag får smita ned på visningen någon dag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *