MISAB 10 – slut

Då var årets första och MISABs tionde auktion avklarad. Det blev en rekordartad auktion med mycket högt deltagarantal, det kom så många att MISAB fick göra extra beställningar på förnödenheter för att de skulle räcka till alla. Som någon vid lunchbordet uttryckte det “alla var där” och jag är benägen att hålla med, med några enstaka undantag var “alla där” mynthandlare, myntsamlare och myntbloggare!

Tror att det fanns material för de allra flesta samlarinriktningar både vad gäller pris, kvalitet och raritetsgrad. Slutpriserna blev allt från några hundralappar upp till 182000 kronor. Det senare för en serafimer riksdaler i praktskick. Jag har just nu fel dator tillgänglig så jag kan inte räkna ut totalomsättningen men den borde ha blivit hög. Har inte heller gjort någon djupare analys av de två dagarna, men budgivningen kändes riktigt bra. För egen del blev det borde stort och smått och jag måste säga att spännvidden var bred. Vinsterna befann sig i spannet Valdemar Birgersson till Gustaf III och det största myntet vägde 10000 gånger mer än det minsta! Tror att dessa var både det minsta och största svenska mynt jag har i samlingen.

Nu är jag bara trött efter en lång och delvis hetsig arbetsvecka. Måste säga att jag redan i onsdags ville ta helg efter en “batalj” jag då genomgick på jobbet 😉 Så blev det dock inte, “fredspipa röktes på torsdagsmorgonen” och jag “gnetade” på hela veckan vilket alltså följdes upp med två intensiva dagar på Garnisonen och nästan 1600 utrop! Jag återkommer med lite kommentarer om MISAB 10 senare i veckan då jag “vilat upp mig…”.

Här finns hela slutprislistan.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *