Glad Påsk!

Blev härom dagen påmind om att jag inte gjort något inlägg på bloggen de senaste veckorna… Vilket är helt korrekt, kan också dementera “ryktet” om att bloggen skulle vara död och begraven! Tror bara att jag fått lite “skrivkramp” efter lite för mycket skrivande de senaste veckorna, både proffesionellt (det jag avlönas för 39,75 timmar per vecka) och inom det som är min hobby. Av det senare har det blivit några mindre notiser till SNT men jag har också dammat av ett lite större projekt som jag påbörjade för många år sedan. Tyvärr försvann mycket material i en datorkrasch. Men det finns fragment kvar som jag nu försöker återskapa och bygga på med nya kunskaper. Ett projekt som kanske kan publiceras i sin helhet en dag eller styckas upp i mindre artiklar? Jag återkommer när jag kommit lite längre och säkert behöver Er besökares hjälp med att komma vidare.
Ett annat projekt (under jullovet) var att lägga om Myntsidan till en ny miljö. Ett arbete som faktiskt inte var så komplicerat som jag trott och som nu också visar resultat. Förutom alla trevliga mail har även antalet besök ökat rejält. Enligt serverstatistik från det web-hotell jag använder var ökningen hela 28 procent mellan Q4-2013 och Q1-2014 (snittet per månad helår 2013 och Q1-2014 var 23 procent upp!)

Nog om detta, nu till det väsentliga.

När väl påsken är överstökad väntar fem helger på raken för den som vill ägna sig åt numismatik!
– Först ut är FriMynt i Helsingborg 26 april. Jag har skrivit det förut men det tål att upprepas. Är du intresserad av mynt så SKA du besöka FriMynt. Det är den överlägset största myntmässan i Sverige både vad gäller antalet utställare som besökare. “Alla” brukar vara där! Enligt SMHI ska också vädret bli strålande aktuell helg!
– SNF håller sitt årsmöte i Lund 3-4 maj. Utöver själva årsmötet har Skånes Numismatiska Förening som arrangerar årsmötet satt ihop ett digert program, från tidig lördagförmiddag till sen söndagseftermiddag.
– Den 10 maj har Philea auktion Stockholm, katalogen är ännu inte pulicerad, men Phileas vårauktion (och höstauktion också för den delen) brukar innehålla många intressanta objekt.
– Den 17 maj lämnar MISAB Stockholm och Garnisonen tillfälligt, och flyttar söderut. MISAB 11 går av stapeln på Möckelsnäs Herrgård i Älmhult, en auktionen som helt ägnas åt Stams imponerande pollettsamling.
– Den som nu inte fått nog med numismatik, efter fyra fullspäckade helger, kan bege sig till den före detta “östra rikshalvan”. I Helsingfors blir det pompa och ståt den 23 till 25 maj när Finska Numismatiska Föreningen firar 100 år och Nordisk Numismatisk Union håller möte. Bland mycket kommer delar av Antells samling att visas upp.

Alla evenemang finns i min AGENDA>>>

Får ta tillfället i akt och samtidigt passa på att önska all besökare en riktigt GLAD PÅSK! Ta det försiktigt både med påskbuffén, i trafiken och med numismatiken, det är hårda veckor (helger) som väntar! Samtidigt lovar jag att det inte kommer att dröja 3-4 veckor till nästa inlägg…

INGEMARS MYNTSIDA>>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *