FriMynt på lördag!

Då var det inte långt kvar till årets FriMynt, på lördag klockan 1100 slår mässan upp portarna på Idrottens Hus i Helsingborg. De mest långväga entusiasterna får säkert påbörja resan till Helsingborg redan under morgondagen för att hinna ner i tid.

I går var jag på ett mycket intressant föredrag av Rolf Sandström på SNF. Ämnet för dagen var Från byteshandel till Euro. En spännade resa som sträckte sig långt bortom de 2600 år som människan använt mynt. Rolf är också aktuell med en bok “Romarna och deras mynt” en riktigt trevlig bok som “gått åt som smör i solsken“. Tydligen finns inte många exemplar kvar. Vill du säkra ett eget exemplar så hittar du beställningsadress längst ned på GNF:s hemsida!

Idag anlände Philea/ Myntkompaniets katalog till auktionen den 20 maj i Stockholm. Jag har bara som hastigast bläddrat igenom katalogen som innehöll många intressanta mynt.

Nya hemsidor växer inte på träd men idag fick jag “nys” om en alldeles nystartad hemsida MyntErik. En sida med bland annat både tips om myntsamlande och en blogg! Jag får önska lycka till med den nya sidan!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *