Ny kinesisk kopia…

Det har varit relativt lugnt på förfalskningsfronten. De kinesiska kopior i valören 1 Riksdaler Specie Oscar I som dök upp för några år sedan och de svårare öresvalörerna 1909 till 1927 förekommer tyvärr allt som oftast exempelvis på Tradera (ser du kopior på Tradera anmäl dom till granskning). Några nya kopior har vi varit förskonade från. Nu har det dock dykt upp en ny. Denna gång Gustaf II Adolfs thaler 1632 från Augsburg.

Thalern är tillverkad i oädel metall och underviktig.

KÖP INTE FÖRFALSKNINGAR. Även om dessa säljs för ett par tior på mindre seriösa ställen så gör förfalskarna vinst vid varje försäljning. Desto fler kopior som säljs desto mer ökar incitamenten att tillverka ytterligare kopior.

På min hemsida hittar du en förteckning över de moderna kinesiska förfalskningar som jag känner till.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *