Åter vid datorn!

Nu har jag haft ett par veckors semester både från datorn och jobbet! Har tidigare haft en viss ovana att ta med mig både dator och jobb under ledigheter…

Jag lyckades med mitt uppsåt från försommaren. Det blev en bilresa ut i Europa. Nu blev det inte norra Tyskland/Polen som jag hade planerat utan kosan styrdes till norra Italien och Adriakusten. Tillsammans med några goda vänner hyrde vi lägenheter där och tog sedan bilarna de nästan 250 milen, enkel resa… Veckorna före resan åkte jag på en magåkomma som höll på att äventyra hela semestern. Doktorn gav dock mig till slut klartecken att åka, detta tillsammans med en större ordination medikamenter. Peppar, peppar så klarade sig magen de två veckor jag varit utomlands!!! Magen höll för pasta, pizza, goda skinkor och ostar, ja till och med för rött vin från favoritdruvorna primitivo och sangoviese! Espresson avstod jag dock…

Eftersom jag inte är lika tuff som min arbetskamrat, hon klarade av sträckan och mer därtill i en etapp… blev det flera trevliga övernattningar både på dit- och hemresan. Flera forna svenska besittningsorter passerades. Würzburg, Erfurt, Augsburg och den för mig nyupptäckta myntorten Fürth hör till några. Två övernattningar blev det i ett annat “svenskområde”, delstaten Hessen och nära dess centralort Kassel. 1730-1751 var Fredrik I lantgreve i Hessen-Kassel och en mängd mynt präglades med kungens porträtt eller monogram. Missade tyvärr ett annat område som Fredrik var lantgreve över, Schmalkalden. Var väl tre-fyra mil från Schmalkalden men övriga ressällskapet vill inte ta den omvägen…

Nu får jag sätta mig och surfa runt lite för att se vad som hänt sedan sist. Ska också gå igenom mailskörden som vid en snabb anblick såg ut att vara stor. Har du ställt några frågor till mig om mynt de senaste veckorna, kommer du snart att få ett svar!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *