Idag går vi till valurnorna…

Jag brukar förhandsrösta, i år ska jag vara mer traditionell och ta mig till vallokalen.

Tycker årets val är mer spännande och avgörande än på många år. Ska Reinfeldts “Allians” få förnyat förtroende eller ska den “Röd-Gröna” oppositionen med Löwen i spetsen ta över makten. Jag kommer som vanligt att sitta klistrad vid “valvakan” i kväll när den första Valu:n presenteras och sedan följa med fram till åtminstone midnatt!

Oavsett vem som blir segrare kommer ingen att få egen majoritet, vi kommer att få en minoritetsregering och troligen en svag sådan, eller går vi mot en lösning över blockgränserna? Att lösa ut den “gordiska knut” som riksdagen framöver troligen kommer att vara blir inte lätt. Frågan är hur ekonomin och omvärldens förtroende för Sverige påverkas av detta. Kommer valet att följas av en finansiell oro (guld på spanska!). Kommer räntor att stiga och börsen sjunka? Kommer framtida investeringarna att göras i finansiella instrument eller väljs istället mer bestående värden? Myntmarknaden gick som bekant relativt oberörd genom den senast lågkonjunkturen för 5-6 år sedan!

Hur jag röstar idag förblir min “valhemlighet”… Får dock erkänna att jag har vacklat mer än normalt den senaste tiden. Vad är bäst för Sverige, vad är bäst för mig?

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *