MISAB 12 – visning

På fredag och lördag är det auktion på Garnisonen och onsdag till fredag är det visning av objekten som ska säljas.

Tyvärr ska jag på konferens och hinner troligen inte besöka visningen. Får dock försöka smita iväg tidigt på fredag så att jag hinner till Garnisonen innan intressanta objekt börjar säljas, cirka 16:00 (polletterna!). Själva auktionen startar 14:30 med som sig bör den antika delen. På lördag är första utrop 09:30 och då hade jag tänkt vara på plats vid första utrop för att inte missa medeltidsavdelningen.

Hinner du inte heller gå på visningen, tycker jag katalog och webben räcker långt. Särskilt webben (Numisbids) med stora bilder på alla enskilda objekt och flera av posterna. Om du, liksom jag, inte är ute efter de allra bästa mynten ger bilderna ofta ett tillräckligt bra beslutsunderlag. Ska du däremot bjuda på objekt som kostar många tiotusentals kronor ska du nog vara på plats och vrida och vända på mynten för att konstatera om dessa är något för den egna samlingen. En bild säger mycket men inte allt och många objekt måste så att säga ses “live” innan bud. Likaså är visningen att rekommendera om du är spekulant på någon av de större loterna som inte avbildas på webben.

Mina erfarenheter är att onsdag och torsdag är lugnast på Banérgatan. På fredagen kan det vara riktigt trångt när många tillresta samlare passar på att besiktiga mynten innan auktionsstart.

Erratalistan har blivit relativt lång så den är bra att titta på före auktionen. Inga (jätte)-väsentliga korrigeringar men några objekt har fått sig tillagt provienser och den svåra 1/2 dalern 1719 med trekantsstämpel (#1188) har försetts med ett helt rättvisande R(aritet).

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *