MISAB 12 – slut

Det blev tidigt i morse, men jag var inte värst. Några vänner från Växjö och Göteborg startade resan redan vid fyratiden… men vad gör man inte för en trevlig auktion! Vi var många på auktionen och jag räknade till ett knappt hundratal besökare när jag anlände 0930 i morse.

Jag är klart nöjd med mina inköp men översteg tyvärr inte budget. Det gick bra i början av auktionen vilket fick mig att hålla igen lite. Vilket visade sig inte var en bra taktik, bland annat plåtmynten som jag tänkte satsa på drog i väg lite för mycket och jag gick (lot)-lös därifrån… Detta resulterade i att jag inte gjorde av med ens en tredjedel av estimerad budget. Skulle naturligtvis satsat mer på de tidiga utropen, men som alltid är det lätt att vara efterklok….
Eftersom jag hade beräknat att komma till Garnisonen exakt 0930 hade jag lagt bud på Numisbids för att inte missa något ifall tåget blev sent. Ett mycket smidigt sätt att buda och jag fick svar från MISAB med vändande post, att buden mottagits. Tyvärr räckte inte dessa bud till.

Av totalt ett tiotal vunna objekt kanske riksdalern med Greta Garbo avbildad är, om inte det bästa så det roligaste objektet. Riksdalern togs fram till Hollywoodfilmen “drottning Christina” från 1933 med just Garbo som huvudrolls innehavare. Riksdalern med Garbos porträtt användes också i några av filmscenerna!

Eftersom jag i kväll ska träffa vännerna från Italienresan fick jag lämna Garnisonen redan vid kaffet och precis före Gustaf III. Jag får väl passa på att mellan pasta, pizza, grappa och sangoviese i kväll, för mina vänner bekänna varför jag ville stanna i Kassel samt ta vissa omvägar och inte alltid köra raka vägen längs autobahn…

Om jag har tid och ork i morgon, kommer då ett litet referat från den tolfte auktionen. Slutresultaten från auktion 12 hittar du på MISABs hemsida.


INGEMARS MYNTSIDA >>>


Ps detta var första inlägget online från den nyinköpta surfplattan och det verkade funka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *