Myntets Dag x 3

Världen har varit lite upp-och-ned de senaste dagarna. Räntan är nere på noll, igår var varmaste dagen i Stockholm sedan mätningarna startade 1756 och ubåtsjakt(?) pågick häromdagen utanför vardagsrumsfönstret….

I november äger dessutom inte mindre än tre Myntets dag rum! Bra PR för vår hobby och jag hoppas på välbesökta evenemang! Både Lödöse, Linköping och Stockholm kommer att genomföra Myntets Dag de närmaste veckorna. Kanske anordnas det ännu fler Myntets Dag? Anordnar du någon myntaktivitet eller känner du till någon annan aktivitet som kan intressera oss myntsamlare är du alltid välkommen att maila mig så lägger jag in evenemanget i min NUMISMATISKA AGENDA. Länkar till året Myntets Dag x 3 hittar du naturligtvis redan nu i agendan!

Den första större myntmässan jag besökte var just i samband med Myntets Dag på gamla KMK på Narvavägen. Jag hade visserligen varit på några myntmässor som Örtendahl anordnade på Hotell Continental i Stockholm. Men där var det bara Örtendahl som ställde ut. På KMK var det flera handlare på plats och besökarna bjöds på både trevliga föredrag och utställningar. Ett eldorado för en då tonårig myntsamlare!

Myntets Dag har sedan i olika tappning förekommit runt om i landet, men levt en ganska tynande tillvaro på senare år (?). Nu kanske Myntets Dag får en renässans!

I brist på en lämplig myntbild får det bli en detaljerad marinkarta från kalla krigets dagar. En karta som inte är tillverkad i Sverige…

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *