Philea/Myntkompaniet auktion 15 november!

Idag anlände katalogen till Phileas/Myntkompaniets auktion den 15 november. Den digitala katalogen finns på Phileas hemsida.

Flera trevliga objekt kommer att säljas och här kommer ett litet urval: 1 daler 1603 som visserligen varit hängd men som i övrigt är riktigt trevlig. Flera plåtar och några dukater. En krona 1942 som saknar randprägling och som kanske är ett provmynt? Riktigt fina norska mynt som kanske kommer från samma samling som såldes i våras? Jag är dock för dåligt insatt i norska mynt för att avgöra om det finns någon prisraket, likt den norska speciedalern 1861B som såldes i våras till rekordpris! Dyrast på denna auktion är en mycket enkel amerikansk sedel, som enligt objektsbeskrivningen kanske är unik, utropspriset är mäktiga 100.000 kronor. Överlag är det en riktigt trevlig auktion som går av stapeln om drygt två veckor!

Får samtidigt passa på att önska alla en bra helg! Själv har jag redan tjuvstartat, jobbade hemma idag…

INGEMARS MYNTSIDA >>>

ps. flera trevliga antika mynt säljs just nu av Nyköpings auktionsverk ds.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *