MISAB 13 – succé! …

I helgen gick MISAB 13 av stapeln med bra val av auktionslokal. Dan Carlberg går från klarhet till klarhet och auktionen måste betecknas som en succé! De var helt fullt i auktionssalen på lördagen, en auktionssal som jag gillade och som förde tankarna tillbaks till Ahlström-auktionerna. Räknade aldrig antalet besökare, men i princip var samtliga 150 (?) platser upptagna under större delen av auktionen och då ska betänkas att “folk” kommer och går lite utifrån det individuella samlarområdet. Priserna blev riktig bra rakt över. Förra auktionen blev flera större lots osålda eller sålda till utrop eller strax däröver. Denna gång tror jag lotsen i snitt såldes för utrop plus 400-500 procent! Vi samlare i Sverige har nu fått rejäl konkurrens från vårt västliga grannland. Mycket av det XR och R markerade materialet samt toppkvaliteérna ropades in av minst två norska köparnummer. Prisnivån var riktigt bra över hela auktionen. Går inte närmare in på enskilda slutpriser, men jämför gärna katalogen med slutprislistan så förstår du vad jag menar.

För egen del blev det allt annat än succé, fick med mig ett (1) objekt hem… och det från de på förhand inlämnade anbuden… Var med på flera objekt men gick inte vinnande ur någon av budstriderna. Trodde mig dessutom ha köpt en fyradaler men där fick jag också “tji”… Inga motbud i salen och köpet var klart, jag tog ned spaden för att anteckna inköpet i katalogen. Men tydligen kom ett “fem-över-tolv” bud som helt gick mig förbi… Bänkgrannen sa först grattis, men ändrade sig sedan och konstaterade att vinnarbudet kom från en annan spade…??? Även om MISAB 13 var en succé måste jag konstatera att jag hade en “riktigt dålig dag på jobbet“. Man laddar inför en auktion både mentalt och ekonomiskt, går upp i ottan och offrar en hel lördag för auktionen, detta för att sedan i princip gå tomhänt därifrån… Visserligen nöjd med det enda köpet, vilket har Ekström proviniens, men ändå… Nu får det bli en liten “time-out”, “myntpengarna” får väl istället läggas på en extra utlandsresa med familjen och en uppgradering av båtmotorn framåt sommaren…

I all “bedrövelse“… lyckades ändå Elfsborg idag ta sig till semifinal i Svenska Cupen, efter en riktigt bra match mot Bajen (3-0)!!!

IMS >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *