Nu är gatorna sopade …


… vilket åtminstone i min värld är ett säkert vårtecken! Men våren är opålitlig. Gårdagens snöoväder kryddat med det mörker som solförmörkelsen innebar, förde åtminstone mina tankar till en hel annan tid, en mörk novemberdag…


Att våren trots allt är på intågande märks inte minst i myntvärlden, mässor och auktioner avlöser just nu varandra. Eftersom mässor ofta medför resor för oss intresserade, vill jag redan nu flagga för två (tre) evenemang som går av stapeln nästa lördag (28 mars). I Göteborg anordnar Göteborgs Numismatiska Föreningen sin årliga mässa och i Gävle håller Gefle Myntklubb också en mässa (länkar hittar du i min AGENDA). Jag har ofta funderat på att ta mig till mässan i Göteborg men det blir inte fallet i år. Kanske inte framöver heller. Resvägen är lång och sommarhuset mellan Borås och Göteborg, som var en stor anledning till västkustbesök, avyttrades i höstas…

För den som är medlem i någon av de myntklubbara som ingår i MiM (Mynt i Mälardalen) anordnas en auktion på lördag, drygt 400 objekt ska säljas. Eftersom du behöver vara medlem i någon av de anslutna klubbarna (Strängnäs, Uppsala, Stockholm, Sigtuna, Katrineholm och Eskilstuna) för att delta anger jag ingen tid och plats här. Som medlem får du vända dig till din klubb och är du inte medlem kan du säkert ansöka om medlemskap i någon av klubbarna! Hur-som-helst kräver deltagande föranmälan, eftersom lokalen har begränsningar i hur många som samtidigt får vistas i den.

Hotellbokning Grand Hotell Falun 8-10 maj: Check!


INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *