FriMynt 2015!!!

För 41:a gången slår FriMynt upp dörrarna i Helsingborg i morgon. Mässan som tidigare var ett tvådagarsevenemang, lördag till söndag, har på senare år blivit ett endagsmässa. Jag tro att det räcker, har visserligen aldrig varit på FriMynt en söndag men förstår att det var relativt lite folk där och att utställarna brukade börja droppa av framåt eftermiddagen.

FriMynt är så mycket mer än en mässan. Det brukar bli mycket numismatik både kvällen före mässan och naturligtvis även efter mässan. Vi som åkt kollektivt till mässan med någon myntklubb vet att även resan till och från Idrottens Hus är fylld med numismatik!

Klockan 1100 i morgon slås portarna upp och den vanliga rusningen till handlarnas bord påbörjas. Det gäller att vara först till bordet för att se vad favorithandlaren dukat upp, sedan vidare till nästa bord, och nästa, och nästa. Först timmarna brukar det vara riktigt trångt på Idrottens Hus. Alla vill vi fynda och inte missa något!

Min erfarenhet är dock att de bästa köpen brukar göras efter lunch, vilken naturligtvis intas på Le Petite, myntkrogen nummer ett i Helsingborg. En restaurang som också är omnämnd i White Guide! Efter lunch brukar det vara betydligt stillsammare på mässan och du kan i lugn och ro studera de olika utställarnas medhavda objekt och även hinna snacka med andra besökare.

Lycka till i morgon och hoppas att din samling får några läckra nytillskott!!! (vilken min samling fick hos Myntkompaniet och Haljak i går kväll!)

IMS >>>

ps har ögnat igenom Engeström-boken och nu dessutom hunnit läsa knappt en tredjedel av den. En intressant, men otäck/ tråkig historia…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *