Avesta Myntmuseum

Eftersom jag hade kameran med mig i Avesta och dessutom använde den (!) kommer här lite fler godbitar från Avesta-samlingen.

Tyvärr var ljusförhållandena inte alltid de bästa men med en kombination av digitalkamera och iPhone blev det några bilder som kan publiceras, åtminstone på bloggen. Dock efter viss bearbetning i ett bildbehandlingsprogram. Dagens smartphones har riktigt bra kamera och personligen tycker jag bilderna med telefonen håller minst lika hög kvalitet som den mer “avancerade” kompaktkameran.


Tyvärr slarvade jag bort broschyren från Avesta men det verkar vara öppet allt som ofta under sommaren. Har du vägarna förbi rekommenderas verkligen ett besök. Men ring och kolla först eftersom, om jag minns rätt, det krävs föranmälan för ett besök.

Glömde i förra inlägget att nämna arrangören för årsmötet, Falu-Borlänge myntklubb. En riktigt aktiv klubb som både ger ut en tidning och årligen anordnar en myntmässa. Särskilt roligt tycker jag det är att klubben värnar om unga (nya) myntsamlare. När jag besöker mässor och auktioner slår det mig att medelåldern är hög bland besökarna. Vi “unga” myntsamlare är i klar minoritet. Nu är jag inte någon ungdom längre, utan sedan några år tillbaks “semi-antik”. Men i myntsamlarsammanhang tillhör jag fortfarande den yngre halvan och kommer förmodligen att göra det i ett antal år till… Vi behöver ett tillskott av unga samlare, vilka ska annars ta över vårt intresse inför den generationsväxlingen som de facto kommer att ske de närmaste decennierna?

IMS >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *