Sommarlov?

Jag var lite för tidig med att önska alla ett bra sommarlov från numismatiken redan i söndags… I måndags var det release av Festskriften till professor Kenneth Jonsson och tidigare i kväll föreningskväll på SNF. Temat var köp, byt och sälj tyvärr var det mycket få medlemmar på plats, kanske spelade det fina vädret in? En riktig bonus för oss som var på plats var att måndagens huvudperson återvände till Banérgatan även i kväll. Några presenter och böcker skulle hämtas. Det blev en lång och mycket intressant diskussion om bland annat gotländska skattfynd och mindre trevliga rovjakter med metalldetektor, inte minst den händelse som inträffade på Gotland 2009 och som fick ett rättsligt efterspel. För den som är intresserad finns mer om denna “rovjakt” att läsa i Majvor Östergrens bidrag till Festskriften. Till diskussionen serverades såväl smörgåstårta som “skumpa” från måndagens mottagning! Så ni som inte var på plats, klubbmästaren inkluderad, missade verkligen något!

Den som vill ta sommarlov får vänta ytterligare några dagar, på lördag är det full aktivitet i Uppsala och Stockholm. I Uppsala anordnar Uppsala Universitets Myntkabinett en temadag “Vad samlar du på?” och i Stockholm anordnas auktioner av Frimärkshuset respektive Svenska föreningen för historiska värdepapper.

Alla evenemangen och länkar till dessa hittar du i min AGENDA >>>

ps. Fick idag också ett mail från Sveriges Mynthandlares Förening. Den årliga myntmässa på Hotell Lundia i Lund äger i år rum lördag den 26 september (bara att boka in datumet i kalendern!).

Leave a Reply

Your email address will not be published.