Olofström!

Har i många år tänkt åka på myntmässan mitt i juli. Nu blev det äntligen av! En riktig trevlig mässa med många utställare som hade välfyllda bord och en mässa med många besökare. Räknade visserligen varken det ena eller andra men i efterhand är min bedömning 12-15 utställare och runt 150-200 besökare. Vilket kan vara i underkant eftersom antalet besökare alltid är svårt att uppskatta då folk kommer och går.

En stor eloge till Krisitianstadsortens Numismatiska Föreningen som anordnar den årliga mässan (detta var 13:e mässan). Visst tycker en del att tiden på året är helt fel. Vilket jag tycker kan diskuteras, höst och vår är fulla med arrangemang. Sommaren relativt fattig på numismatik, därför är en mässa som kan kombineras med en semestertripp alldeles utmärkt. För min del blev det några extra dagar i Skåne/ Blekinge och ett besök på Österlen. Detta var tredje gången gillt för min del, två tidigare försök att besöka Österlen sommartid har regnat bort och jag har fått vända i höjd med Ölandsbron…

Som vanligt på mässor fanns många som jag känner på plats, både från när och fjärran. Det var flera som liksom jag förlagt en semestertripp till de sydligare breddgraderna av vårt avlånga land. Roligt också att få några nya ansikten på alias från Tradera och besökare av hemsidan.

Det kostar att åka på mässor, familjen är inte lika sugen på en myntmässa som jag, för min del kostade det ett Ullareds-besök på fredagen, men det var det värt!

Detta var första besöket på Olofströms-mässan, men jag är säker på att det inte var det sista!

INGEMARS MYNSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *