Auktion 18-19 september

Nu har jag gått igenom katalogen till MISAB 16. Riktigt trevlig med objekt i alla prisklasser. Dyra och riktigt svåra mynt blandat med mer ordinära objekt, alltså ett utbud som borde passa de flesta samlare!

Det är alltid svårt att utse några favoritobjekt, åtminstone vad gäller objekt till den egna samlingen. Visst finns flera riktigt svåra och i det närmaste unika objekt till salu, vilket inte är något för min samling. Måste ändå säga att det finns många objekt som jag gärna skulle ha i min “besittning” lördag kväll den 19:e. Hittar intressanta objekt allt från medeltid fram till Bernadotte. Jag har inget mynt från Magnus Ladulås (en regent jag minns från skolans historielektioner…) nu borde det kunna blir ett M-mynt till samlingen. Utöver Magnus Ladulås finns det flera medeltida mynt jag gärna skulle vara köpare av. Likaså bland Vasatidens mynt, ett flertal mynt är redan “förprickade” i katalogen. Går vi in på kopparmynten finns många klart intressanta och svåra objekt. Eller varför inte ett plåtmynt eller ett svenskt provmynt från 1800-talet?

Det finns alltså många intressanta objekt till salu på Sergel Plaza. Helgen är nu inbokad och jag kommer att åka till Sergel Plaza med förhoppningar om flera förvärv. Men vis av erfarenhet ska man ändå inte ha allt för stora förhoppningar, en auktion är alltid en auktion…

Hoppas att du också hittat och prickat för några trevliga objekt till samlingen. MISAB är som jag flera gånger tidigare skrivit höjdpunkten på samlaråret!

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *