Banérgatan 17 – visning!

Idag var första dagen för visning av MISAB-auktionen i Stockholm. Visningen fortsätter i morgon och på fredag. Efter helgen i Vadstena har jag gjort en ordentlig genomgång av katalogen. Flera objekt har markerats som skulle passa in i samlingen. Nu är jag inte ute efter de allra dyraste mynten, de förmarkerade ligger väl i prisklassen från 500 upp till drygt tio. Under visningen blev det några strykningar men också några “bubblare” som inte var förmarkerade men som mina “ögon” fastnade för och som därför fick en markering. Som vanligt kommer jag att märka upp objekten i tre kategorier. A. objekt där min limit ligger minst 2-3 gånger utrop, B. objekt som jag gärna är med och bjuder på, samt C. objekt där spaden åker i luften om ingen annan spade gör det.

På förra ordinarie auktionen (MISAB 13) gick jag tomhänt från auktionssalen, men kunde ändå hämta ut ett mynt i utlämningen. Hela auktionen finns utlagd på Numisbids med stora och bra digitala bilder. På Numisbids kan du också mycket smidigt lägga bud. Kan du inte ta dig till Stockholm är bud på Numisbids ett mycket smidigt sätt att bjuda på. Dock inte som eBay/ Tradera/ Philea där du ganska omgående får veta om ditt bud håller eller om du är överbjuden. Men ändå ett mycket smidigt sätt att bjuda på. Med viss reservation för att jag räknat fel så stänger anbudsmöjligheten på Numisbids klockan nio i morgon kväll. Jag planerar att besöka Sergel Plaza både fredag och lördag. Men viss osäkerhet finns i om jag kan smita från jobbet i tid på fredag eller om tåget till Stockholm på lördag håller tidtabellen. Kommer därför att lägga några anbud på fredagens utrop samt de utrop som sker tidigt på lördag.

Visningen idag på Banérgatan var mycket välbesökt med många spekulanter på plats. Gjorde mitt besök idag för att jag av erfarenhet vet att det kan vara riktigt trångt både på torsdagen men framför allt på fredagen, men frågan är om fler än idag får plats. Tänkte också inspektera några större lots, men som vanligt blev det en övermäktig uppgift. Efter att ha gått igenom singel-objekten var ögonen för trötta för att tillräckligt hög uppmärksamhet skulle kunna tillägnas de förprickade lotsen och jag gick från visningen utan att kollat om de varianter jag söker fanns i dessa pärmar…

Det total utropet på auktion 16 är enligt uppgift “all time high” för MISAB. Med de senaste auktionerna i färskt minne är frågan om det inte kommer bli omsättningsrekord i helgen!

Nu får jag sluta blogga och istället koncentrera mig på katalogen där A, B och C samt limitar ska sättas på de “förprickade” objekten och anbuden på Numisbid registreras.

IMS >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *