Visby!

Ännu en myntort har besökts. Förra helgen var det Vadstena denna helgen blev det Visby! Efter en numismatisk helg i Vadstena och MISAB (fredag-lördag) stod jag i viss skuld till sambon… Därför blev det en båtresa på tu-man-hand med övernattning. Gotland är bäst på sommaren men även andra årstider är ön klart värd ett besök. Kanske inte ett helt år vilket jag tvingades till i min ungdom… men väl två soliga och varma septemberdagar!

Jag hade lovat och höll också löftet, Gotlandresan skulle bli helt fri från numismatik. Men eftersom jag nu är åter på “fastlandet” och löftet hölls kan jag kosta på mig några bilder på mynt från Visby, på min nyupptäckta Vadstena prägling “utan årtal” och med “OSTR” samt ett medeltida köp från MISAB.

Måste dock erkänna att när jag satt på krogen och väntade på huvudrätten lamm, for tankar i huvudet kring om lammet skulle var vänt till vänster eller om det var det svårare högervända som väntade… Fick också rysningar när jag passerade Fornsalen och “Fallet Engström” for igenom mitt huvud.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *