Bruksrundtur i Uppland och Künkers

I helgen anordnar Pollettföreningen och Numismatiska klubben i Uppsala en rundtur bland bruk som berikat oss med polletter. På programmet står Dannemora gruva, Österbybruk och Lövstabruk. Gjorde en liknande rundtur för ett par år sedan, men den gången på egen hand utan kunniga guider… Tyvärr har jag annat för mig i helgen vilket medför att jag fått tacka nej till inbjudan. Måste säga att detta är ett mycket bra initiativ av de båda klubbarna. Hoppas många har anmält sig och att dagen blir till full belåtenhet för alla närvarande.

Förra helgen var det MISAB-auktion och i morgon startar Künkers auktion vilken pågår hela veckan (26/9 till 2/10)! En fullspäckad auktionsvecka med otroligt många bra objekt från hela världen med start i antiken. Även den svenska avdelningen är imponerande, där en rad riktigt svåra svenska objekt med hög prislapp bjuds ut. Det märks att den svenska myntmarknaden är het just nu. Eftersom det nu finns flera köpstarka spekulanter på svenska rariteter och kvalitetsexemplar kommer naturligtvis många fler av dessa mynt att “lockas fram” till försäljning den närmaste tiden, det är så marknaden fungerar, utbud och efterfrågan!
Lämnade precis några skriftliga bud bland annat på ett mycket tidigt antikt mynt. Hoppas buden räcker till under veckan.

För den som inte orkar vänta så är det myntmässan i Lund i morgon. Jag aldrig varit där men pratade med flera under MISAB-helgen som lovordade Lund. Alltid många och köpvärda objekt till salu!

Trevlig helg!

IMS >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *