Höst!

Tiden går fort när man har roligt!

Fick i går ett mail där jag påmindes om att det var länge sedan jag gjorde något inlägg. Vilket stämmer, men som sagt arbetsveckorna går fort och helgerna ännu snabbare…

Ämnen att skriva om saknas inte. Jag har säkert fem i princip klara inlägg liggande och många fler inlägg på idéstadiet. Det är både ris och ros. Nu är min grundhållning att jag ska hålla en positiv ton på bloggen, men framöver kan det säkert även bli inlägg med lite mörkare inslag.

Sommaren var ganska fattig numismatiskt för min del och hösten har inte varit bättre, helgerna kring MISAB 16 undantaget. Nu känns det ändå som att uppförsbacken är avklarad och att det nu är en raksträcka som väntar!

Vecka 42 brukar jag annars vara i Sundsvall på en riktigt bra konferens, “Sundsvall42”. I år blev det inte av eftersom agendan var fylld av andra aktiviteter. Drar mig dock till minnes förra årets upplaga av “Sundsvall42” vilket resulterade i ett blogg-inlägg. Det handlade om att sätt upp mål och en metod att via etappmål nå dit. Satte då upp ett antal både kortsiktiga och långsiktiga mål. Av de mer kortsiktiga är två av tre inom numismatiken uppnådda och inom löpningen alla! Kvarstår gör de mer långsiktiga och där ser det bra ut även om det är något eller några år tills dessa ska uppnås.

Jag tror mer och mer på vikten av att sätta upp mål i tillvaron oavsett om det handlar om arbete, hobby eller privatliv i stort. Kanske beror den “numismatiska svackan” på att jag just nu bara har långsiktiga mål och saknar de kortsiktiga? Jag har hållit på med löpning sedan maj förra året. Det har blivit i snitt tre pass i veckan. När jag för ett tag sedan uppnådde två tidsmål som jag för ett år sedan såg som omöjliga tog det slut och det blev ett uppehåll på nästan tio dagar… Nu är nya mål uppsatta och skorna snöras åter på 2-4 dagar i veckan!

Tror vi alla har nytta av att sätta upp mål och visioner. Var är jag i mitt samlande om ett, fem, tio år?

Överlag tycker jag det är riktigt bra fart på numismatiken just nu. Mycket objekt säljs på auktioner och mässor/ evenemang duggar tätt. Nästa helg är det Myntmässa (24 oktober) i Norrköping och Myntets Dag (25 oktober) på Sveriges Ekonomiska Museum (KMK). Tänkte faktiskt besöka båda evenemangen. Premiär för Norrköping och nypremiär för Sverige Ekonomiska Museum, då det faktiskt var tre år sedan jag sist besökte Slottsbacken…

IMS >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *