REA på Sveriges Ekonomiska Museum!

Ännu har ingen gallring av objekt ur samlingarna på Slottsbacken påbörjats. Utredningsförslaget måste väl riksdagsbehandlas först… Däremot finns det direktiv om försäljning på museér, bland annat av böcker. Naturligtvis kan det ses som en illojal konkurrensfördel visavi den privata marknaden att kunna sälja böcker etc. i lokaler betalda av staten och med personal avlönad av densamma. Av den anledningen förefaller bokförsäljningen vara på väg att helt upphöra på Slottsbacken… Vilket är synd eftersom jag vet att många tagit sig till museet just för att handla böcker (och samtidigt passat på att titta på samlingarna). Vilket naturligtvis påverkat besöksantalet positivt. Andra statliga institutioner förefaller dock fortsätta med försäljning, vilket ändå talar för att direktiven från “ägaren” inte är “benhårda”.

Den gångna helgen var intensiv. Var helt slut i måndags och jag passade på att ta en dags spontan höstlovs-semester i tisdags för att vila upp mig. Först idag när jag kom hem från jobbet kom jag ihåg påsen med nyinköpt litteratur från söndagens Myntets dag. Eftersom försäljningen av böcker ska upphöra på Slottsbacken var det en ordentlig rea. Jag passade därför på att kompletterade “biblioteket” med en hel rad böcker som formligen slumpades bort. Priset var i flera fall nedsatt med både 25, 50 och 75 procent. Rekord slog dock mindre häften och några utvalda böcker som slumpades bort för en tia styck eller tre för tio!

Samlingen ovan blev min för det facila priset av 37 kronor… Totalt blev det 15 böcker för under 200 kronor!

IMS >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *