Säsongspremiär!

Då var myntsäsongen 2016 igång på riktigt. Årets första mässa avslutades för några timmar sedan, Sigtuna Myntklubbs Märsta-mässa. Vädret var “åk-vänligt” och många hade tagit sig till Märsta. Tycker det kändes som att det var fler besökare i år än förra året. Antalet utställare var högre än förra året och en ny sektion hade därför öppnats upp. Kanske var fördelningen av utställare mellan de båda sektionerna lite ojämn. Men mässan är inte större än att alla besökare hinner besöka alla utställare.

Åkte tillsammans med två inbitna samlare till Märsta och det blev härliga myntdiskussioner i bilen både till och från Märsta samt under själva mässan, tack Ronny och Lelle för trevlig sällskap! Under själva mässa dök en rad för mig kända (och okända) ansikten upp så det blev alltså mycket myntsnack under dagen.

Nu är säsongen igång och redan nästa helg fortsätter den med MISABs första internet-auktion. Det lär bli trångt på “serven” med start 16:01 nästa söndag. Tittar man på de budgivare som nu lagt bud finns redan köpar-nummer en bra bit över hundra, och fler kommer det bli! Om jag förstod Dan rätt idag så kommer dessutom sluttiden för varje utrop att förlängas med en (eller möjligtvis två) minut(er) om bud lämnas senare än en minut före avslut. Vilket innebär att det kan bli en tuff kväll för hugade spekulanter. Sista utrop är planerat till 19:00. De 335 objekten som ska säljas visades upp i Märsta och jag hade möjlighet att inspektera de lots jag tänker buda på.

Får sammanfatta dagen som mycket lyckad. Det blev tidigt i morse, nu ska jag äta en bit mat och därefter är det TV soffan som gäller fram till läggdags…

IMS >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *