MISAB 20 dag 1

Idag startade höstens begivenhet för oss som är intresserade av numismatik igång. Klockan 14:00 på Sheraton började auktionen med Tingströms typsamling antika grekiska mynt. En riktigt trevlig typsamling. Själv kom jag till auktionen strax före sedel-avdelningen. Att det blev sent berodde på spad/ nummerlappsutdelningen. Dock inte den inför MISAB som alltid flyter på mycket smärtfritt! Dagens auktionsresultat för min del blev klent. Hade lämnat in några förhandsbud och det blev bara tillfälle att höja spaden någon enstaka gång under auktionen…
Tyvärr hade jag inte möjlighet att närvara vid minglet som MISAB anordnat på Sheraton m.a.a. 20 års jubileumet. Trist men ibland måste man prioritera. Jag ville istället ladda för lördagen och vara i “god form” inför morgondagens bataljer. Efter att jag postat detta inlägg är det sängen som gäller, eftersom det blir en lång och ansträngande dag i morgon.
Tingströms typsamling grekiska mynt gick riktigt bra likaså sedlarna. Med polletterna var det lite si-och-så. Toppobjekten blev det budgivning om, Sven Svenssons Förbundshären slutade på 20.000 och Svappavara 19.000. Men många polletter såldes till utropspris (Leijonakker, Stora Kopparberg 5 mark 1722 och 1723, 5 öre Svappavara) andra blev osålda (Vedevågs järnverk, Stora Kopparberg 10 mark, Gyllenfors järnverk). Olympiska objekt är efterfrågade och det är sällan vi ser några dylika på myntauktioner. MISAB hade ett tiotal utrop vilka alla betalades högt över utrop. Bäst gick ett märke för medlemmarna i Internationella Olympiska Kommittén som slutade på 22.000 (1.500).

Liksom på Lindbergsauktionen i våras ska jag försöka “live-twittra”. Kan du inte närvara på auktionen men vill ha direktrapportering av slutresultatet med mera, besök @myntsidan på Twitter eller ingemars.se. God natt och lycka till i morgon, jag hoppas att du önskar mig detsamma!

INGEMARS MYNTSIDA>>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *