Mässa i Märsta 28/1

Då drar myntsäsongen 2017 igång på riktigt. Nästa lördag (28 januari) är det dags för den årliga mässan anordnad av Sigtuna Myntklubb. De första åren anordnades mässan i Rosersberg men sedan några år tillbaks är den förlagd till Forum i Märsta.
Jag har varit på många mässor och håller den i Märsta som en av de klart bättre. Deltagarantalet brukar vara riktigt bra både vad avser antalet utställare och besökare.

På senare år har det blivit mer eller mindre en tradition att besöka mässan för min del. I år kanske det tyvärr måste bli ett undantag från den traditionen, ett annat evenemang har dykt upp som jag troligtvis måste prioritera. Ännu är det dock inte helt kört “ligger just nu i hårda förhandlingar…” som förhoppningsvis kan medföra att båda evenemangen hinns med, är det bra väglag finns en teoretisk chans även om besöket blir relativt kort. Vi får hoppas att vädrets makter är med alla oss som vill till Märsta på lördag. Månadsskiftet januari – feburari kan som bekant vara lite lurigt. Jag minns att jag åkte bil till mässan för några år sedan och det i riktig snöstorm. Kommer också ihåg att några av de jag stämt träff med aldrig kom till mässan, just pga. det dåliga väglaget… Dom hade påbörjat resan men vände halvvägs.
Vill du få en bra start på samlaråret 2017 och inte bor allt för långt från Stockholm (Märsta) rekommenderas alltså ett besök.

När väl mässan är avklarat väntar nästa större händelse, för oss som är intresserade av mynt och då särskilt mynt från våra forna besittningar, runt hörnet. Den 2 och 7 februari säljs Ottar Erzeids imponerande samling av Künker. Tror aldrig jag tidigare sett så många dukater til salu samtidigt. Nog om samling Erzeid här och nu. Samlingen är såpass intressant att den naturligtvis förtjänar ett eget blogg-inlägg lite senare.

INGEMARS MYNTSIDA >>>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *